Jul 25, 2013

9 month journey

Assalammualaikum semua!
Sihat semua. 9 month ni pregnant anak first tau bukan anak kedua ye. Ok. Now let's start. Hehe. Time pregnant memang banyak alahan.
Alahan time pregnant:

-mula2 memang tak boleh bau org memasak. Tak boleh nak masak. Tak boleh bau minyak masak. Dipendekkan cerita bab dapur memang tak boleh. Rasa nak muntah je.
-Time pregnant dekat2 nak puasa. So time puasa,mak masak duduk dalam bilik je sebb tak boleh bau org masak. Buka puasa tak mau makan nasi. Malam Mesti muntah balik
-tak boleh makan sambal. Semua jenis sambal tak boleh. Nak muntah!
-Tak boleh bau minyak wangi husband. Padahal minyak wangi tu pekja yang pilih untuk hantaran kahwin. Hey...sian husband.
-Tak boleh makan nasi. Kalau buka asyik nak makan laksa je
-Bab ngidam2 tak de pun.

Lagi satu yang pelik,pekja yang pregnant,husband pula uwek uwek. Muntah. Hehe

Dah masuk 3 bulan ke atas,alhamdulillah semua ok.

Now, kita tengok perut yang semakin membesar dan sarat ye ;)

First Trimester ;)
3 bulan

2nd Trimester
5 months

3rd Trimester

8 months

8 months

finally 9 months!
tunggu hari 
17.02.2012


first baby ;)

No comments:

Post a Comment