Oct 22, 2013

SET MENGANDUNG SHAKLEE

 Assalammulaikum. 
Ok. Now, ada package combo untuk Set Mengandung. Orang mengandung ni PERLU makan suplement untuk kesihatan diri sendiri dan kesihatan anak dalam perut tu ye ;)

perlu ke makanan suppliments sewaktu mengandung ni?

Sangat perlu untuk kesihatan baby dan ibu sekali. Selalu nya bakal mommies ni akan hilang selera makan, muntah-muntah,loya,pening, lesu,pemakanan yang tidak seimbang. Selalu nya bakal mommiis ni makan apa sahaja ketika mengandung tetapi perlu ingat, baby pon akan turut makan sekali apa yang kita makan ok ;) So, berjaga2. Sebab itulah suplement shaklee amat lah sesuai untuk orang pregnant. Satu botol banyak khasiatnya ;)

Suppliments yang penting sepanjang mengandungkan baby ialah 
(untuk wanita hamil 1st Trimester)

  • Vita Lea Iron Formula (Shaklee Multi Vitamin)
  • B Complex (lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk Acid Folid)
  •   Vitamin C ( kandungan Vitamin C bagi setiap biji ialah 500mg)
  • Ostematrix ( Shaklee Calsium-Magnesium)




    pabila kandungan dah mencecah 2nd Trimester, terutama selepas masuk 5-6 bulan, boleh tambah dengan 

    • Omega Guard
    Suppliment untuk menambahkan tenaga adalah ESP ini ;)


    Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

    Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

    Shaklee ESP:
    • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
    • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
    • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
    • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
    * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

    Kita tidak kisah jika cik puan semua tak mau ambil package. Nak ambil satu2 pon boleh. Tapi macam kita cakap, setiap satu botol, lain khasiatnya ;)








No comments:

Post a Comment